Pointdeling imellem Djurslands to bedste hold

6. maj 2016

Umiddelbart efter denne nærkamp mellem FC Djurslands Daniel Skak Kristensen (i hvidt) og Nøragers Claus Kock Andersen blev der dømt sraffespark for hands mod netop Daniel Skak Kristensen. Foto: Lars Norman ThomsenUmiddelbart efter denne nærkamp mellem FC Djurslands Daniel Skak Kristensen (i hvidt) og Nøragers Claus Kock Andersen blev der dømt straffespark for hands mod netop Daniel Skak Kristensen. Foto: Lars Norman Thomsen

Nøragers krigere tog point fra FC Djursland

På et solbeskinnet Nørager Stadion med mange tilskuere på lægterne spillede Nørager og FC Djursland 1-1, og dermed smed gæsterne for første gang point i denne sæson

Det summede af forventninger blandt de mange tilskuere, da spillerne fra Nørager og FC Djursland entrerede Nørager Stadion Kristi Himmelfarts Dag.

Hjemmeholdets cheftræner Allan Haslund havde på forhånd givet bolden fint op ved i kampprogrammet at fastslå, at hans hold kunne slå det ubesejrede tophold.

Nørager havde Lasse Jensen med i truppen for første gang i lang tid. Han tog plads på bænken ved siden af Glenn Hansen og Steffen 'Fairclough' Klintø. Haslund havde valgt at tage Lasse Jensen med, fordi Mathias Fisker var skadet.

FC Djursland måtte undvære de to skadede brasilianere, Lucas Dambros da Silva og Felipe Soares. Til gengæld var Kristian Kaagh tilbage i truppen, og han indtog bænken sammen med Kristian Alvarez Gertsen og unge Peter Ungstrup.

Gæsterne lynstartede med højt pres på bolden og masser af aggressivitet. Det gav pote efter tre minutters spil, da dommer Jesper Nielsen mente, at Nøragers kaptajn Kasper Sortkjær tog hånden til hjælp i eget felt.

Straffespark og gult kort til anfører Sortkjær trods højlydte protester fra Nørager-lejren, der ikke just sendte verbale roser efter opmanden. Nørager-lejren mente, at Kasper Sortkjær skulle have savet hånden af for at undgå en kontakt med bolden, men set fra sidelinjen kunne dommerens kendelse nu sagtens forsvares.

Det kunne Daniel Skak Kristensens svagt sparkede straffespark til gengæld ikke. FC Djurslands elegante midtbanespiller sparkede for blødt og ukoncentreret, og Nøragers måske bedste spiller i opgøret, målmand Jesper Bredahl, parerede nemt, så en medspiller kunne løbe hjælpende til og sparke riposten ud af kommunen.

Nøragers Mikkel Friis Stær blev sat til at eksekvere straffesparket. Foto: Lars Norman ThomsenNøragers Mikkel Friis Stær blev sat til at eksekvere straffesparket. Foto: Lars Norman Thomsen

1-0 ved Stær

FC Djurslands tempo og høje pres voldte tydeligvis hjemmeholdet problemer, men Nørager tog arbejdshandskerne på og kæmpede sig langsomt ind i opgøret anført af de to hårdtarbejdende midtbanespillere, Kasper Sortkjær og Claus Kock Andersen, sekunderet af stopperne Søren Bai og Michael Jensen.

FC Djurslands 3:5:2 formation med de to wingbacks, Jesper Sørensen og Christian Fløjborg, som evigt løbende Duracell-batterier med sidelinjen som nærmeste nabo, tvang hjemmeholdets kanter, Christian Mørch og Kristoffer 'Bubber' Frandsen, langt tilbage på banen og forhindrede dem i at byde ind med noget nævneværdigt i det fremadrettede spil.

En afslutning af FC Djurslands spillende trænerassistent Paulo Fernando Maciel kyssede efter 20 minutter stolpen med et brag hos Jesper Bredahl, som slap med skrækken.

Efter 31 minutter tiltvang Nørager, der langsomt var begyndt at spille sig varme, et straffespark. I tumulten efter et hjørnespark så dommer Jesper Nielsen, at FC Djurslands Daniel Skak Kristensen nærmest liggende på jorden stoppede kuglen med hånden.

Også det straffespark kunne forsvares, selvom Daniel Skak Kristensen protesterede og mente, at der var tale om en påskudt bold ramte hans hånd.

Mikkel Friis Stær scorede sikkert hos FC Djurslands målmand Christian Rygaard.

Samme Stær gik hårdt til de unge FC Djursland-forsvarsspillere undervejs, og det var tydeligt, at de havde stor respekt for den aggressivt spillende forward, der også forsøgte at kyse dem verbalt.

Mikkel Friis Stærs spark kunne FC Djurslands målmand Christian Rygaard ikke gøre noget ved, selvom han gik til den rigtige side, som billedet tydeligt viser. Foto: Lars Norman ThomsenMikkel Friis Stærs spark kunne FC Djurslands målmand Christian Rygaard ikke gøre noget ved, selvom han gik til den rigtige side, som billedet tydeligt viser. Foto: Lars Norman Thomsen

Flot udligning

FC Djurslands cheftræner Aroldo Strack sendte Kristian Kaagh på banen i stedet for Brian Johansen inden første halvlegs afslutning.

Det lykkedes også gæsterne at udligne syv minutter før halvtid på et indøvet hjørnespark. Christian Fløjborg sparkede fra højre mod forreste område i feltet, og her kom Paulo Fernando Maciel løbende i høj fart, og den tidligere Vivild-angriber fik meget flot drejet kuglen i nettet med 'låget' uden chance for Jesper Bredahl.

1-1 ved pausen efter tempofyldte 45 minutter, hvor FC Djursland valgte at stå lavt på banen og satse på omstillingsspil.

Hjemmeholdet spillede sig flot ind i kampen i de sidste 25 minutter af første halvleg, men det høje tempo trak tænder ud hos flere af Nøragers tungere spillere.

Hjemmeholdet hang dog godt på efter pausen, hvor antallet af chancer var færre end i de første 45 minutter. Tættest på var FC Djurslands indskiftede Kristian Alvarez Gertsen, da den lille teknikker fra venstre side sendte en afslutning, der mest lignede et indlæg, på stolpen.

Gertsen var kommet på banen i stedet for en skadet Simon Skottrup Andersen. I det sidste kvarter kom også Peter Ungstrup på banen, da han afløste Christian Fløjborg.

Nørager indskiftede kun Glenn Hansen. Han afløste en tydeligvis 'brugt' Christian Mørch, og Hansen rykkede ind som højreforsvarer, mens Paw Elgaard overtog stopperpladsen efter Michael Jensen, som i stedet tog plads på midtbanen i stedet for Daniel Sortkjær, der luntede ud på Mørchs plads på højrekanten.

Okay resultat

I det sidste kvarter kom det klart til udtryk, at FC Djursland træner tre gange ugentligt, mens hjemmeholdet kun træner to.

Det lykkedes dog Nørager at køre det ene point i hus på god fight og indstilling, selvom kræfterne var ved at ebbe ud.

FC Djurslands pointtab betyder ikke alverden. Holdets forspring til de næstebedste er fortsat stort, og det vil være en meget stor overraskelse, hvis fodboldoverbygningens førstehold ikke rykker op i Jyllandsserien.

Holdet er i en klasse for sig i Serie 1 og har et meget tydeligt spilkoncept som tydeligvis har sat sig på spillernes rygrad.

Honnør til Nørager for indsatsen. Den var mere end godkendt, og det er fortsat et særsyn, at en landsby med 270 indbyggere formår at have et førstehold i toppen af Serie 1.

FC Djursland møder lørdag på HSM Park rækkens nummer næstsidst, Vivild, der har hårdt brug for point efter, at holdet, ligeledes Kristi Himmelfarts Dag, tabte 2-1 til Søften. Opgøret spilles klokken 15.

Nørager får søndag aften besøg af Hobro. Kampen fløjtes op klokken 19.

 

Artikel af Lars Norman Thomsen - Lokalavisen - http://norddjurs.lokalavisen.dk/seriefodbold---serie-1-noeragers-krigere-tog-point-fra-fc-djursland-/Sport/20160505/artikler/160509529/1467